صفحه اصلی
مجلس دنبال ممنوعیت دائمی صید ترال صنعتی است
  • 3154 بازدید

توقف صید ترال در سال 1399، با پیگیری فراکسیون محیط زیست مجلس و مسئولیت دکتر عبدلی در کارگروه ساماندهی صید و صیادی در پژوهشکده علوم محیطی امضا شد.

شروع توقف صید ترال با پیگیری فراکسیون محیط زیست مجلس سپس پژوهشکده علوم محیطی بوده است.

سپس درخواست توقف صید مخرب ترال از طرف دکتر عبدلی، استاد گروه تنوع زیستی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی  دراولین نشست تخصصی رئیس جمهور با اساتید و فعالان محیط زیست در 28 آبان ماه 1400 مطرح شد.

دکتر اصغر عبدلی، عضو محترم هیأت علمی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی از جمله اعضای دعوت شده در این نشست بودند. ایشان در ابتدای سخنان خود ضمن تشکر و قدردانی از رئیس محترم جمهور، بابت اقدام شایسته و مناسب ایشان مبنی بر دستور توقف طرح بایوجمی در تالاب انزلی در زمان ریاست بر قوه قضاییه و نجات تالاب انزلی و سایر تالاب های کشور، به موضوع صید ترال که روشی مخرب در صید ماهیان که ضمن آسیب رساندن به محیط زیست و اکوسیستم های دریایی، شغل و معیشت صدها هزار نفر صیاد بومی را در معرض تهدید قرار داده پرداختند.

رئیس جمهور در ادامه خطرات ناشی از صید ترال و دغدغه های صیادان بوشهر و بندرعباس در این زمینه اشاره کرد و گفت: حتما باید جلوی صید ترال گرفته شود چرا که این نوع صید به آبزیان، دریا و حتی صیادان آسیب می رساند. ایشان اشاره داشتند که دیروز در ئستگاه قضایی توصیه کردم و امروز عرض می کنم که باید جلوی صید ترال گرفته شود و از رئیس سازمان محیط زیست می خواهم که با جدیت این موضوع را پیگیری نماید.

در ادامه پیگیری ها، رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان این که داستان غارت آبزیان کشور تمام شده است، گفت: این فراکسیون به دنبال ممنوعیت دائمی صید ترال صنعتی در کشور است و با قاطعیت تمام این موضوع را دنبال می کند.

به گزارش ایرنا از فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، سمیه رفیعی در پاسخ به طومار صدها نفر از جامعه صیادان جنوب کشور به این فراکسیون که در آن خواستار توقف دائمی صید ترال صنعتی شده بودند، با تاکید بر این که این فراکسیون به طور جدی درخواست صیادان محلی را پیگیری می‌کند تاکید کرد: توقف دو ساله صید ترال که با نظر مثبت رئیس جمهوری انجام شد، نقش بسیار موثری در حفظ ذخایر آبزیان جنوب کشور و معیشت مردم محلی داشته است.

وی با بیان این که باید فعالیت‌های اقتصادی با ظرفیت سرزمینی کشور متناسب باشد تا شاهد تخریب و نابودی محیط زیست نباشیم گفت: پیش از ممنوعیت صید ترال در کشور شاهد نارضایتی های بسیاری از سوی جامعه صیادی محلی بودیم و متاسفانه جارو کردن تمام منابع آبزی دریا توسط کشتی‌های صید ترال فانوس ماهیان موجب شده بود که ضمن نابودی ذخایر آبزیان کشور، سفره مردم نیز خالی شود به شکلی که بسیاری از آنها در تماس‌های مکرر با فراکسیون محیط زیست مجلس اعلام می‌کردند که شغل و معیشت آنها عملا از بین رفته است.

ادامه خبر

 

افزودن نظرات