صفحه اصلی
حضور دکتر عبدلی و دکتر مبرقعی در اولین نشست تخصصی رییس جمهور با اساتید و فعالان محیط زیست
  • 4005 بازدید

نشست تخصصی رییس جمهور با اساتید و فعالان محیط زیست در صبح جمعه 28 آبان ماه 1400 برگزار شد. در این نشست آقای دکتر عبدلی و خانم دکتر مبرقعی از اعضای هیأت علمی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی حضور داشتند.

رئیس جمهور حفظ محیط زیست را موجب قدرت، امنیت و نوعی سرمایه گذاری بلند مدت و رشد تولیدات کشور دانست و گفت: برای صیانت از محیط زیست باید ارتباط دانشگاه به عنوان اتاق فکر و جایگاه اندیشه ورزی با دستگاه های اجرایی تقویت شود و دولت دیدگاه ها و نظرات اساتید و نخبگان محیط زیست را سرمایه و پشتوانه ارزشمندی برای کشور می داند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز گذشته در نشست تخصصی با نخبگان و فعالان محیط زیست که به مناسبت سالروز ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری در۲۶ آبان ۱۳۹۴ برگزار شد، تاکید کرد:  اینکه تاکنون پس از گذشت شش سال فقط ۴۷ درصد این سیاست ها اجرایی شده به هیچ عنوان قانع کننده نیست و لازم است دستگاه های اجرایی بازنگاهی در عملکرد خود داشته باشند و در یک اقدام جمعی این عدد به رقم قابل توجهی افزایش یابد.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت و اهمیت توجه به محیط زیست، اظهار داشت: جامعه بشری باید نسبت به تعرض و طغیان علیه محیط زیست حساس باشد متاسفانه قدرت های بزرگ بدترین استفاده را از محیط زیست به عمل می آورند و سپس با سازوکاری، از موضوع محیط زیست بعنوان حربه ای علیه کشورهای در حال توسعه استفاده می کنند همانند مساله حقوق بشر که امروز بزرگترین ناقضان آن مدعی حقوق بشر در سایر کشورها هستند. آیت الله رئیسی  با تاکید بر ارجحیت توجه به محیط زیست بر توسعه یافتگی و فعالیت اقتصادی و اینکه توسعه یافتگی فرع بر محیط زیست است، گفت: اگرچه توسعه یافتگی و فعالیت های اقتصادی یک موضوع ضروری است اما حتما باید از پیوست محیط زیستی برخوردار باشد و توجه به محیط زیست در تمام طرح های توسعه و فعالیت اقتصادی به دقت لحاظ شود ضمن اینکه محیط زیست هم باید پیوست اقتصادی داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز کمبود آب، مشکل همه مردم کشور در استان های مختلف است، گفت: در جریان سفرهای استانی، مهم ترین مشکلی که مردم آن را مطالبه می کنند، تامین آب است و در این زمینه معتقدم باید به مدیریت آب در کشور توجه جدی شود و با استفاده بهینه و توجه به ظرفیت های اقلیمی می توان بخش زیادی از مشکلات موجود را کاهش داد.

آیت الله رئیسی اهمیت ارائه آموزش در صیانت از محیط زیست و توجه به ظرفیت ها و قابلیت های مناطق مختلف کشور را ضروری دانست و اظهار داشت: بی تردید دانشگاه ها در این حوزه ها مطالعاتی دارند و می توانند با نگاه تخصصی، قابلیت های هر استان را شناسایی کنند و دولت مکلف است از این یافته ها، برای فعال کردن ظرفیت های موجود هر استان استفاده کند.

وی  با اشاره به مشکل پسماندها در کشور گفت: برای غلبه بر این مشکل نیازمند ایجاد سازوکار فعال برای مدیریت پسماند در کشور هستیم و ایجاد چنین مجموعه ای ضرورت دارد تا مسائل مربوط به حوزه پسماند را به طور متمرکز حل و فصل کند.

رئیس جمهور در ادامه به خطرات ناشی از صید ترال و دغدغه های صیادان بوشهر و بندرعباس در این زمینه اشاره کرد وگفت: حتما باید جلوی صید ترال گرفته شود چرا که این نوع صید به آبزیان، دریا و حتی صیادان آسیب می رساند و از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست می خواهم که با جدیت این موضوع را پیگیری کند.

رئیسی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد در صیانت از محیط زیست، گفت: سازمان های مردم نهاد نقش ارزشمندی در حوزه محیط زیست دارند و باید از فعالیت مردم در این حوزه حمایت شود و اینها بهترین پشتوانه برای دولت هستند.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ جنگل ها خاطرنشان کرد: جنگل ثروت عظیم ملی و حفظ آن برای نسل های آینده ضروری است و همواره باید نسبت به حفظ و صیانت از ثروت های عظیم ملی حساس باشیم و غفلت از این سرمایه های عظیم می تواند کشور را دچار آسیب کند.

منبع خبر: روزنامه ایران

 

 

 

 

 

 

افزودن نظرات